Tower Defence

Tower Defence är en annan typ av spel som är bra gymnastik för hjärnan och samtidigt väldigt underhållande. Det antaligen bästa Tower Defencespelet som gjorts är GemCraft Chapter 0. Det är en uppföljare till GemCraft som också är ett bra spel, men chapter 0 har blivit ordentligt uppdaterat och håller jättehög standard. Dessutom så tar det väldigt många timmar att klara spelet vilket är ett plus. När man hittar roliga och utmanande spel så ser vi gärna att dessa inte är över på några få timmar utan att det faktiskt tar ordentligt med tid att klara spelet.
I Tower Defence-spel så har man ett start och ett mål. Från startpunkten så kommer det monster, fiender eller vad man nu vill kalla det. Dessa färdas mot målet. Din uppgift som spelare är att hindra dem att nå målet. Det gör man genom att bygga upp försvar i form av olika typer av vapen som dödar fienderna. Fienderna har olika egenskaper. En del är väldigt snabba, andra har mycket HP och somliga flyger. Flygande fiender kan man bara döda med vapen som kan skjuta mot luftburna fiender och så vidare. Det gäller som spelare att hitta en taktik som gör att man klarar att hindra fienderna att ta sig mot målet. Man behöver ofta vara kvicktänkt och strategisk och det är ett väldigt roligt spelkoncept.
Utöver GemCraft så finns det ett spel som heter Bloons Tower Defence. Det är också ett av de allra bästa. Rent spelmässigt så är GemCraft bättre och mer avancerat. Men bloons är mer barnvänligt eftersom man ska hindra ballonger från att nå målet istället för monster eller fiender. Det är också inte riktiga vapen som används utan det är apor som kastar pilar på ballongerna. På det sättet är Bloons ett väldigt bra spel då det dels bjuder på all den utmaning som Tower Defence-spel ska göra, men också att det är barnvändligt och inte våldsamt.